Leg feiten vast in een proces-verbaal van constatering

Heeft u feitelijk bewijs en een verklaring nodig voor een bepaalde situatie of wilt u weten of u gebruik kunt maken van een proces-verbaal van constatering? Neem dan contact op met het team van Kuyt Gerechtsdeurwaarder & Incasso.

Proces-verbaal van constatering

Is er schade ontstaan aan uw huis door een verbouwing? Heeft u het vermoeden dat uw huurder de woning onderverhuurt? Of bent u van mening dat een erfafscheiding verkeerd geplaatst is? In alle gevallen wilt u uw gelijk kunnen aantonen, mocht het uitlopen op een rechtszaak. Kuyt Gerechtsdeurwaarder & Incasso helpt u graag met het opstellen van een proces-verbaal van constatering.

Wat is een proces-verbaal van constatering?

In een proces-verbaal van constatering legt een gerechtsdeurwaarder in een opgestelde verklaring vast, wat de feitelijke omstandigheden zijn in een bepaalde situatie of op een bepaalde locatie. Een proces-verbaal van constatering is dus een bewijs van datgene dat door onze gerechtsdeurwaarder objectief en feitelijk wordt waargenomen en wordt zonodig aangevuld met foto- en/of videomateriaal. We bekijken en formuleren dus puur de feiten; onbevooroordeeld en zonder enige conclusies en mogelijke gevolgen. Hoewel een proces-verbaal van constatering in Nederland nog geen officiële ambtshandeling is, kent de rechtbank een proces-verbaal van constatering wel toe als sterk bewijs. En dat kan natuurlijk in het voordeel van uw zaak werken.

Wanneer een proces-verbaal van constatering?

Er kunnen allerlei situaties zijn waar u een proces-verbaal van constatering voor kunt laten opstellen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vastlegging van de staat van een (gehuurd) pand.
  • Onrechtmatig onderverhuur van een woning die u verhuurt.
  • Schade die is ontstaan door een verbouwing, ontruiming of onheil van buitenaf, zoals onweer en storm.
  • Het weergeven van een boedelbeschrijving bijvoorbeeld bij het openen van een kluis bij overlijden of faillissement.
  • De plaatsing van een erfafscheiding.
  • Het constateren van het vernietigen van goederen.
  • De vaststelling van de inhoud van een inventaris.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een proces-verbaal van constatering of wilt u weten of een proces-verbaal van constatering voor uw situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op.  

Neem contact op
Direct contact? Bel 085-016 02 67

Of maak een afspraak via ons formulier