Particulieren

Ook als particulier kunt u te maken krijgen te maken krijgen met wanbetalers. Als particulier kunt u daarom ook een deurwaarder of incassospecialist inschakelen.

Is iemand u geld verschuldigd?

Ook als particulier kunt u te maken krijgen te maken krijgen met wanbetalers, bijvoorbeeld bij een niet terugbetaalde lening, wanneer uw salaris niet betaald wordt of bij achterstallige betaling bij particuliere verhuur van uw huis. Als particulier kunt u daarom ook een deurwaarder of incassospecialist inschakelen.

Heeft u geld van iemand tegoed?

Een particulier die een incassobureau inschakelt, komt vaker voor dan u wellicht denkt. Er zijn tal van situaties te schetsen waarin iemand nog geld van iemand tegoed heeft. Heeft u als particulier een vordering tegoed bij een wanbetaler, dan is het belangrijk dat u zo snel en zo goed mogelijk een dossier opbouwt met bewijsstukken. U moet namelijk kunnen aantonen, via een brief, mail of WhatsApp conversatie dat u een overeenkomst met iemand heeft. Hoe meer bewijzen u heeft, hoe sterker u in uw recht staat. Mondelinge afspraken zijn overigens niet aantoonbaar.

Schakel een incassobureau in

Wanneer u de debiteur al meerdere keren herinnerd heeft om tot betaling over te gaan, maar de schuld niet betaald wordt, dan wordt het tijd om een incassobureau in te schakelen. De relatie met uw debiteur wilt u liever niet verstoren, daar gaan wij uiteraard secuur mee om. Maar we verliezen niet het doel uit het oog, namelijk dat de openstaande vordering geïnd wordt. Gaat de debiteur alsnog niet in op de vorderingen van ons incassobureau, dan kunnen we een gerechtelijke procedure opstarten. De kosten voor incasso en het inschakelen van een deurwaarder worden overigens verhaald op de debiteur.

Onderbouw uw dossier en neem contact op

Kunt u uw vordering als particulier goed onderbouwen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons juridische team op. We zorgen er graag voor dat u uw geld alsnog ontvangt.

meer over onze incassodiensten
Direct contact? Bel 085-016 02 67

Of maak een afspraak via ons formulier